Gruno’s Postharmonie speelt bij opening Rijksmuseum

nieuws

De Gruno’s Postharmonie speelt aanstaande zaterdag bij de opening van het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat heeft de Postharmonie dinsdag bekendgemaakt.

De Postharmonie vertegenwoordigt bij de opening de provincie Groningen. Het Rijksmuseum was de afgelopen tien jaar gesloten in verband met een grote verbouwing. Het Spaanse architecten-duo Antonio Cruz en Antonio Ortiz kreeg de opdracht om de opzet en indeling van het museum beter passend te maken.

Het Museum wordt komende zaterdag door koningin Beatrix geopend. Een woordvoerder van de Postharmonie laat weten erg verheugd te zijn dat zij als harmonie er bij mogen zijn. Hoe het programma er precies gaat uitzien is nog onbekend. De woordvoerder laat wel weten dat er onder ander een rol is weggelegd voor dirigent Peter Kleine Schaars.