FC Groningen wint overtuigend van SC Heerenveen

FC Groningen heeft zondag overtuigend gewonnen van SC Heerenveen. In een vol en zonnig Euroborg werd het 3-1.

In de derde minuut kwam de FC al op voorsprong door een eigen doelpunt van Raiitala. Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van doelman Nordfeldt van Heerenveen. Toch wist Groningen pas in de 42e minuut de score uit te breiden door een benutte penalty van Bacuna die zelf onderuit werd gehaald in het strafschop gebied.

Ook in de tweede helft was Groningen de bovenliggende partij. Maar in de 70e minuut wist Heerenveen de aansluitingstreffer te scoren. In een aantal benauwde minuten wist Groningen de score van Heerenveen te beperken tot 1. In de 87e minuut maakte Michael de Leeuw met een fraaie omhaal er 3-1 van.

FC Groningen staat nu op 2 punten achterstand op Heerenveen op de 10 plaats in de Eredivisie.