Verhuizing Het Twaalfde Huis symbolisch van start

De verhuizing van het Twaalfde Huis is dinsdag op symbolische wijze van start gegaan. Enkele tientallen deelnemers gingen op de fiets naar de nieuwe locatie aan het Eemskanaal.

Het Twaalfde Huis is een plek waar verslaafden terecht kunnen voor een warme maaltijd, dagbesteding en hulp om mee te kunnen draaien in de maatschappij. In het pand aan de Oosterhamrikkade bevond zich onder meer een werkplaats waar weesfietsen werden opgeknapt en een ruimte waar verslaafden konden klussen en schilderen.

De oude huisvesting van de instelling was volledig uitgeleefd. Het nieuwe pand aan het Eemskanaal wordt de komende tijd verder opgeknapt en gereedgemaakt door de cliënten zelf. Komende zomer is de hele verhuizing voltooid.

Yon de Smit nam een kijkje bij de verhuizing