Parkeergarages leger door succes P+R-locaties

nieuws

De parkeergarages in de stad hadden voller kunnen zijn, als de P+R-locaties in de regio niet zo’n succes waren. Dat zegt het samenwerkingsverband Groningen-Assen dat onderzoek heeft gedaan naar de bereikbaarheid in de regio.

Volgens het onderzoek is het gebruik van de P+R-locaties met name rondom de stad, sterk toegenomen. Voor een groot deel gaat het om automobilisten die anders aangewezen zouden zijn op de parkeergarages in de stad. Volgens het samenwerkingsverband worden de P+R-locaties in de regio in de rest van het land als voorbeeld beschouwd hoe het moet.

De regio Groningen-Assen staat ook de komende jaren een groei in het autoverkeer te wachten. Met name op de A28 zal het tussen De Punt en Groningen drukker worden. Ook enkele toegangswegen naar de stad blijven voor problemen zorgen.

Volgens het samenwerkingsverband moet de bereikbaarheid ook de komende jaren hoog op de agenda van de politiek blijven. Rond de zomer zal een stuurgroep een pakket maatregelen presenteren. Belangstellenden kunnen overigens ook zelf voorstellen doen hoe de bereikbaarheid in de regio kan worden verbeterd. Dat kan via de website www.regiogroningenassen.nl.