Kees van Kooten signeert in Stad

nieuws

Kees van Kooten is zondag 17 maart te gast in de Bibliotheek in Groningen. Hij is die dag van 3 tot 4 uur ’s middags aanwezig, om te vertellen en te signeren.

Van Kooten schreef het Boekenweekgeschenk voor dit jaar: het boek “De verrekijker”. Het motto van deze boekenweek is “Gouden tijden, zwarte bladzijden”, over het bewogen en roemrijke verleden van Nederland.

Kees van Kooten vormde 40 jaar lang met Wim de Bie een succesvol duo. Ze verrijkten onze taal met woorden en uitdrukkingen als oudere jongeren, doemdenken, vrije jongens, regelneef en krasse knarren. Van Kooten ontpopte zich daarnaast als een succesvol schrijver en columnist. In 2004 ontving hij de Gouden Ganzenveer voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de geschreven Nederlandse cultuur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *