FC Groningen klaar voor “belangrijke wedstrijd”

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen NAC Breda. De eigen Euroborg vormt het decor voor het duel tussen de respectievelijk nummer tien en nummer twaalf van de Eredivisie. “Weer een belangrijke wedstrijd”, zo sprak trainer Robert Maaskant op de afsluitende persconferentie.

De ploegen staan dicht bij elkaar, waardoor zowel de strijd om de play-offs als die om degradatie nog helemaal open ligt. “We mikken op de achtste plek en het kan snel gaan. Het wordt een bekend verhaal, dat iedere week terugkeert. Bij een overwinning doen we goede zaken voor de ranglijst en houden we de aansluiting. Vandaag op de training zag het er goed uit in het begin van de ‘elf tegen elf’ en was het daarna iets minder. Maar ik heb voldoende mooie dingen gezien en reken weer op een mooie wedstrijd in Euroborg.”

De wedstrijd tegen NAC, oud-club van onder meer Maaskant en Kees Kwakman, begint om 20:00. Oluwafemi Ajilore, Mitchell Schet en Paco van Moorsel zijn wegens blessures niet inzetbaar. Vrijdagochtend wordt bekend of David Texeira kan spelen, terwijl Filip Kostic wél is opgenomen in de wedstrijdselectie. De Serviër presteert de laatste tijd goed bij de beloftes en ziet dat beloond met een plek op de bank. Overigens zijn er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.