‘Iets dat niemand weet’ beleeft try out in Groningen

Het theaterstuk ‘Iets dat niemand weet’ beleeft woensdag zijn eerste try out in Groningen. De samenwerking tussen Politie Noord, Organisatiebureau Geert Lameris en de overleden theatermaker Dominic van Vree gaat over grooming, seksueel misbruik via internet. De voorstelling, die betaald is door de politie, zal de komende tijd toeren langs basis- en middelbare scholen om mensen met deze nieuwe vorm van misbruik kennis te laten maken.

Donderdag 14 februari gaat de theatervoorstelling in De Lawei in Drachten in première. Via de voorstelling probeert de politie jongeren informatie te geven hoe ze zich tegen seksueel misbruik kunnen beschermen en op deze manier de gevaren op internet bespreekbaar te maken.

Het toneelstuk is extra actueel nu uit een recent onderzoek van Digibewust blijkt dat tweederde van de jongeren tussen 12 en 16 jaar vorig jaar een vervelende ervaring op internet had. In de meeste gevallen gaat dit om seksueel getinte voorstellen en verkooppraatjes. Als het project aanslaat hoopt de politie het project landelijk van de grond te krijgen.