Goud op NK Atletiek voor Thijmen Kupers

sport
Foto: Omnisport Apeldoorn / maps.google.nl

De Groninger atleet Thijmen Kupers is zondag op het NK Indoor in het Omnisportcentrum van Apeldoorn Nederlands kampioen geworden op de 800 meter. Kupers finishte in 1 minuut 48,65 seconden.

De 21-jarige student bewegingswetenschappen bleef favoriet Robert Lathouwers nipt voor. Zowel Kupers als Lathouwers plaatsten zich voor het EK Indoor, over twee weken in Gothenburg. Kupers’ clubgenoot Victor Bouwman finishte als vierde. Beide lopers zijn lid van Groningen Atletiek en trainen in het Team 4 Mijl van Eddy Kiemel.

Hun clubgenote Marit Dopheide won zilver op de 400 meter in 54,34 seconden. Brons was er voor Lieke Muller en Stefan Wessel. Mulder sprong 1 meter 75 hoog en Wessel liep de 1500 meter in 3 minuut 54,95.

Ook de uit Groningen afkomstige Nora Ritzen viel in de prijzen. Op de hink-stap-sprong eindigde de atlete, tegenwoordig actief voor Unitas uit Maastricht, als tweede. Winnares Meruska Eduarda won met 12,62 meter, Ritzen zat daar met 12,35 27 centimeter achter.