FC Groningen onderuit tegen Vitesse

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-0 van Vitesse verloren. Alle doelpunten in Arnhem vielen na rust. Topschutter Bony velde na een uur spelen het vonnis dankzij een onterecht gegeven penalty.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. FC Groningen kreeg in die eerste helft zowaar de grootste kans voor rust. Género Zeefuik kon na een goede steekpass vrij doorlopen op doelman Veldhuizen. Oog in oog met de keeper van de thuisploeg miste Zeefuik. Havenaar kreeg de beste kans voor Vitesse voor de pauze, maar zijn schot vloog hoog over de goal van Bizot.

In de tweede helft schakelde Vitesse een tandje bij. De Arnhemmers kwamen na tien minuten spelen na rust op voorsprong. Havenaar kopte de bal net achter de doellijn achter Bizot. De doelman werkte de bal nog uit de goal, maar de bal had de lijn al gepasseerd.

Even later kreeg Vitesse een onterechte strafschop. Arbiter Liesveld vond dat Femi een overtreding maakte op Van Ginkel. Ten eerste was het geen overtreding en de overtreding die gezien werd, beging Femi buiten het zestienmetergebied. Topschutter Bony wist wel raad met het cadeautje en besliste de eindstand op 2-0.

Door de nederlaag staat FC Groningen op de tiende plaats in de eredivisie met 26 punten uit 23 duels.