Drie gewonden bij brand Gabriëlflat

112
Foto: Wolter Deelman

Bij een kleine brand in woonzorgcentrum de Gabriëlflat aan de Gabriëlstraat in Hoogkerk zijn maandagavond drie mensen lichtgewond geraakt.

“De melding van de brand kwam rond 18.15 uur bij ons binnen”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Omdat het om een zorgcentrum gaat zijn we uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.”

Eenmaal ter plaatse bleek er rookontwikkeling te zijn op de tweede etage. “Een magnetron was daar aan het roken, waarschijnlijk omdat voedsel oververhit was geraakt. Door de rook gingen de rookmelders af. Twee personeelsleden kwamen op de melding af en hadden de bewoner van het appartement, voordat de brandweer ter plaatse kwam, al in veiligheid gebracht.”

“Ze hadden echter veel rook binnengekregen waardoor we een ambulance ter plaatse hebben laten komen die hen onderzocht heeft.” Volgens Coenraads hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De brandweer had de situatie snel meester. “We hebben de woning geventileerd en vrij snel daarna kon de ruimte weer vrijgegeven worden.”