Voorzitter Wijert Welzijn doet aangifte wegens smaad

De voorzitter van bewonersvereniging Wijert Welzijn, Reza Delfani, doet aangifte wegens laster en smaad tegen de gemeente en onderzoeker Ferry Willemse. Hij dient een klacht in bij de gemeentelijke ombudsman.

Ferry Willemse onderzocht in opdracht van de gemeente het functioneren van het wijkteam de Wijert. Delfani krijgt de zwarte piet toegespeeld. Hij beweert dat de welzijnswerkers in het wijkteam het geld naar elkaar toeschuiven. De bewoners trekken aan het kortste eind. Van al het geld dat de wijkteams verdelen komt maar een klein gedeelte bij bewonersorganisaties terecht. Onderzoeker Willemse zegt dat het allemaal door Delfani komt. Delfani is boos over die conclusie en verwerpt die beschuldiging.

De wethouder meent dat het conflict te wijten is aan de slechte persoonlijke verhoudingen. Hij maakt het rapport van Willemse openbaar.De werkwijze van de wijkteams moet wel veranderen vindt de wethouder.