Vier inbraken in Stad

Vier inbraken werden op zaterdagavond in de stad gepleegd. Bij één ervan werd geweld gebruikt.

De 59-jarige bewoner van een woning aan de Parklaan ging kijken toen hij rond elf uur lawaai hoorde in het bedrijfspand onder zijn huis. Er ontstond een vechtpartij met de twee inbrekers die hij daar overliep. Daarbij werd de bewoner met een ijzeren staaf op het hoofd geslagen. De inbrekers vluchtten in de richting van de Lodewijkstraat. Het gaat om twee jongemannen waarvan één van ongeveer 20 jaar oud is en een bontmuts droeg. Het slachtoffer werd aan een hoofdwond behandeld in het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.

Bij een woning aan de Marsstraat overliepen de bewoners ook een inbreker. Die vluchtte toen hij werd betrapt, maar nam een fotocamera mee. Er was een raam vernield waardoor de inbreker kon binnenkomen. Ook in de Kometenstraat was men binnengekomen door een raam te vernielen. Uit deze woning werden een pinpas en een sieraad weggenomen. Bij een woning aan de van Schendelstraat kwam men via de achterzijde binnen. De woning was doorzocht. Het is nog onbekend wat er precies is weggenomen. De inbraken vonden plaats tussen zaterdag 16.45 uur en 23.15 uur.