Twee hennepkwekerijen ontdekt

112

De politie heeft zondag twee hennepkwekerijen ontmanteld. Beide bevonden zich in een woning en werden bij toeval ontdekt.

In een woning in de Couperusstraat werd een kwekerij met ruim 400 planten gevonden. De 29-jarige bewoonster had haar woning tijdens een verblijf in het buitenland, onderverhuurd. Bij thuiskomst trof zij de kwekerij aan. Het energiebedrijf constateerde dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt. De 54-jarige Stadjer die de woning had onderverhuurd was niet aanwezig.

In een woning aan de Paterswoldseweg werd een hennepkwekerij ontdekt na een inbraak. Buren hadden gezien dat de deur van de woning geforceerd was. Toen agenten een kijkje in de woning namen vonden ze in een kamer een kwekerij met ruim 60 planten. Elders in de woning lagen nog tenten aan waar hennep in gekweekt wordt en restanten van een eerdere oogst. Na onderzoek bleek de stroom ook hier illegaal afgetapt. De politie is op zoek naar de huurder van de woning.

Deel dit artikel: