RTV Noord krijgt concurrentie voor uitzendrechten

RTV Noord krijgt concurrentie als het gaat om de uitzendrechten voor de provincie Groningen. De huidige concessie loopt op 3 juni af. Inmiddels heeft de stichting IRTV Groningen goedkeuring gekregen van het Commissariaat voor de Media en mag dus meedingen naar de rechten.

Door met een kleine kern, aangevuld met flexibele en gemotiveerde freelancers, te werk te gaan, denkt IRTV, wat staat voor Internet Radio en Televisie, flink te kunnen besparen op de kosten. RTV Noord, de huidige media-aanbieder, krijgt jaarlijks 8,2 miljoen euro subsidie van de provincie. IRTV Groningen wil daar met 5,5 miljoen euro per jaar flink onder gaan zitten.

De speerpunten van IRTV Groningen zijn internet en radio. Op televisie zullen de hoofdpunten van het nieuws worden uitgezonden, alsmede achtergrondprogramma’s, documentaires en “een varia aan aanbod die de provincie Groningen verbindt verblijdt en verrast”, aldus initiatiefnemer Peter de Graaf. Hij acht zich zeker niet kansloos om de uitzendrechten te bemachtigen. RTV Noord was tot donderdag nog niet op de hoogte van het bestaan van de concurrent.