FC Groningen verliest ook tweede duel na winterstop

FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop verloren. In Nijmegen verloren de Groningers met 2-1 van NEC. Door de nederlaag is FC Groningen nog maar één punt verwijderd van de zestiende plaats.

Eerste helft

Al na tien minuten spelen keek FC Groningen tegen een achterstand aan. Na een vrije trap van Nick van der Velden mocht Rens van Eijden helemaal vrij inkoppen en de thuisclub op een 1-0 voorsprong zetten.  FC Groningen kreeg na een kleine twintig minuten spelen de eerste kans. De goed doorgelopen Andraz Kirm stuitte van dichtbij op Sinouh. De thuisclub bleef echter de betere ploeg en via Palsson kreeg NEC de kans om de voorsprong uit te breiden. Hij schoot echter voorlangs.

FC Groningen wist daar maar weinig tegenover te stellen. De ploeg van trainer Robert Maaskant wist geen enkele echte kans te creëren en mocht niet klagen dat NEC pas één keer doel trof. Vlak voor rust kreeg Rieks nog een goede kans op een treffer voor NEC. Hij stuitte echter op Bizot.

Tweede helft

De eerste kans van de tweede helft was voor Virgil van Dijk. De verdediger kopte de bal tegen de paal nadat Andraz Kirm een voorzet mocht nemen. Een minuut later nam de Sloveen weer een vrije trap. Dit keer was het Kees Kwakman die de bal net naast kopte.

De wedstrijd was daarna qua spelbeeld in evenwicht. Beide ploegen speelden slordig en leverden veel balverlies. Na een dik uur spelen was Zeefuik dicht bij de gelijkmaker. Sinouh stopte zijn kopbal met een goede redding waardoor Groningen een hoekschop kreeg. Die bal belande uiteindelijke voor de voeten van Burnet, die verwoestend uithaalde. Zijn schot werd nog wel aangeraakt, maar zat goed in het net 1-1.

Direct daarna kreeg Rienks een kans, maar hij schoot net voorlangs. In de aanval daaropvolgend was Zeefuik dichtbij de voorsprong voor Groningen, maar zijn schot ging net naast. Tien minuten voor tijd kwam FC Groningen weer op een achterstand. Rieks profiteert van een dekkingsfout in de verdediging van FC Groningen 2-1.

FC Groningen probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. Via Kirm (schot) en Femi (kopte naast) waren de Groningers er ook tot twee keer toe dichtbij. Vlak voor tijd benadeelde Mitchel Schet zijn teamgenoten door een keiharde overtreding op Rieks te maken. Schet ontving hierdoor zijn tweede gele kaart, waardoor hij is geschorst tegen AZ.

Door de nederlaag staat FC Groningen nog steeds op de twaalfde plaats in de eredivisie. Het gat met nummer 16, Roda JC, bedraagt echter nog maar één punt.

Opstellingen:
NEC: Sinouh, Will (81′ Cmovs), Van Eijden, Amieux, Koolwijk, Platje, Palsson, Breuer, Van der Velden (90′ Stutter), Foor (57′ George), Rieks.
FC Groningen:  Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren (78′ Femi), Kieftenbeld (61′ Texeira), Bacuna; Schet,Zeefuik,Kirm.