Doorgaan Eurovoetbal 2013 nog onzeker

Het is uiterst onzeker of het Eurovoetbal dit jaar wel door gaat, omdat sponsor GasTerra de geldkraan grotendeels heeft dichtgedraaid.

Voorzitter Ben Warner maakt zich zorgen over het al dan niet doorgaan van de 37ste editie van het toernooi, dat elk jaar met pinksteren gehouden wordt. ¨Aan de spelkant ziet het er redelijk uit, er zijn al een aantal ploegen gestrikt voor deelname. Aan de centenkant zijn alleen nog de nodige problemen. De komende dagen gaan we de laatste pogingen wagen om het toernooi alsnog door te laten gaan.¨

Mocht het toernooi dit jaar niet doorgaan, dan hoeft dat nog niet het definitieve einde van Eurovoetbal te betekenen. ¨Er zijn drie opties. Of we gaan in 2014 verder, er is niemand die ons dat verbiedt. Het kan ook dat er mensen zijn die met eigen, nieuwe initiatieven komen. Een laatste optie is om te stellen dat Eurovoetbal zijn beste tijd gehad heeft¨, aldus Warner.

Deel dit artikel: