Bo v.d.Werff krijgt sportstimuleringsprijs

nieuws
foto bij persbericht gemeente Groningen, fotograaf Henk Tammens

De 20- jarige schaatsster Bo van der Werff kreeg gisteravond uit handen van wethouder Istha de sportstimuleringsprijs 2012 uitgereikt.

Zij kreeg de prijs vanwege haar sportieve gedrevenheid en de voorbeeldfunctie die zij vervulde als leerling op de Topsport Talentschool. Bo van der Werff werd afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de A-junioren en werd 2e bij de wereldbekerfinale junioren.

Tijdens de bijeenkomst deelde de gemeente ook 20 sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die verleden jaar Europese of nationale prijzen in de wacht sleepten. Verder kreeg Saida el Battoui een sportpenning voor een bijzondere breedtesport-prestatie. Zij is bij de stichting Jasmijn verantwoordelijk voor de sport- en gezondheidsactiviteiten en motiveert allochtone vrouwen om te gaan zwemmen bij Trivia en ze organiseert loopactiviteiten voor deze groep.