Woningbrand snel onder controle: bewoonster lichtgewond

112
foto: Martin Nuver & Patrick Wind / 112groningen.nl

Er heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed op de eerste etage van een aanleunwoning aan Achter De Wal in de Ebbingepoort. Bij de brand is de bewoonster lichtgewond geraakt.

“De melding kwam om 17.25 uur bij ons binnen”, vertelt woordvoerder Coen Vaarkamp van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Een voorbijganger ontdekte de brand en hoorde ook iemand om hulp roepen. Dit is doorgegeven aan de meldkamer waarop er gelijk gealarmeerd is voor ‘middelbrand’. Dit betekent dat er twee bluswagens en een hoogewerker ter plaatse werden gestuurd.”

Volgens Vaarkamp is de brand korte tijd uitslaand geweest. “Toen we ter plaatse kwamen was de brand dat niet meer en bleek ook de bewoonster inmiddels in veiligheid te zijn. Door een snelle binnenaanval konden we rond 17.40 uur het sein ‘brand meester’ geven.”

De bewoonster is bij de brand lichtgewond geraakt. “Ze heeft rook binnengekregen. Voor de zekerheid hebben we daarom een ambulance ter plaatse laten komen die de vrouw onderzocht heeft.”

De brand is beperkt gebleven tot de woonkamer. “Het is een korte maar felle brand geweest.” De rest van het pand heeft rook- en roet- en waterschade opgelopen. “Stichting Salvage is ingeschakeld om de schade op te nemen.” Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.