Toevluchtsoord al 100 jaar in de Martinikerkhof 11

De Stichting Toevluchtsoord betrok precies 100 jaar geleden het pand aan de Martinikerkhof 11. Het Toevluchtsoord is in 1845 opgericht en zorgt voor opvang aan vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Op verzoek van het Toevluchtsoord heeft Beno Hofman onderzoek gedaan naar de historie van het pand. Hier heeft hij een boek over geschreven: ‘Van Refugium tot Toevluchtsoord.’ De opbrengst van het boek gaat naar de campagne “Groningen geeft thuis.” De commissaris van de  Koningin Max van den Berg ontvangt als eerste een exemplaar.

Naast het 100 jarige bestaan is ook het startsein gegeven aan de campagne ‘Groningen geeft thuis.’ De campagne duurt drie jaar en moet leiden tot nieuwe opvangsvoorzieningen voor vrouwen en kinderen.