FC Groningen kansloos onderuit tegen Ajax

FC Groningen heeft donderdagavond met 3-0 van Ajax verloren. In de Euroborg was Ajax de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waardoor FC Groningen uit de KNVB Beker ligt. Voor de Amsterdammers vonden De Jong, Eriksen en Fischer het net.

Eerste helft

De eerste mogelijkheid was binnen de minuut voor FC Groningen. Maikel Kieftenbeld schoot de bal hoog over na een goede voorzet van Bacuna. De Amsterdammers deden daarna met een kopbal van Fischer wat terug. Die kopbal was echter een makkelijke vangbal voor Luciano. Enkele minuten later was Boerrigter gevaarlijk, maar Luciano voorkwam een achterstand door snel zijn goal uit te komen en de bal op te pakken.

Na vijfentwintig minuten kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. Siem de Jong speelde zich met een knappe individuele actie goed vrij en krulde de bal prachtig in de bovenhoek. Na een half uur spelen was Ajax dichtbij de volgende treffer. Fischer probeerde net zoals De Jong de bal in de kruising te krullen, maar zijn schot ging net naast.

Groningen kon daar eigenlijk alleen maar strijd en passie tegenover zetten. Kansen creëren lukte de Groningers maar zelden. Leandro Bacuna was vijf minuten voor rust het dichtst bij een doelpunt. Hij probeerde het met een vrije trap, maar zal de bal naast vliegen.

Tweede helft

Al snel in de tweede helft kwam Ajax op een 0-2 voorsprong. Na aan snelle uitbraak belandde de bal bij Eriksen die vanaf de rand zestien verwoestend uithaalde. FC Groningen kon daar wederom weinig tegenover zetten. Na tien minuten spelen in de tweede helft was er voor het eerst gevaar voor de goal van Cilissen. Bacuna nam een vrije trap die op het achterhoofd van Virgil van Dijk belandde, maar zijn kopbal ging net naast.

Na een uur spelen besliste Ajax de wedstrijd definitief. Boerrigter gaf vanaf de rechterkant een voorzet die voor de voeten van Fischer belande. Doordat Kappelhof totaal verkeerd stond opgesteld kon Fischer de bal gemakkelijk in de verre hoek schuiven 0-3

De Amsterdammers verzuimden daarna om de score verder uit te bouwen. Schöne (over), De Jong (redding  Luciano) en wederom De Jong misten riante mogelijkheden die de defensie van FC Groningen zich mocht aanrekenen. Tien minuten voor tijd kreeg ook de net ingevallen Hoessen de kans op een doelpunt, maar Luciano redde knap.

In de 83ste minuut kreeg FC Groningen de eerste echte kans van de tweede helft. Vlak voor de goal lukte het Zeefuik niet om Cillissen te passeren.

Opstellingen
FC Groningen:  Luciano; Kappelhof; Van Dijk; Kwakman; Burnet; Kieftenbeld; Ajilore (45′ Schet); Van Moorsel(45′ Bos); Bacuna; De Leeuw; Zeefuik (85′ Zivkovic).
Ajax: Cilessen, Moisander, Poulsen (59′ Enoh), Eriksen, de Jong (78′ Hoessen), Blind, Schöne, Boerrigter (70′ Lukoki), v.Rhijn, Veltman, Fischer.