IJsbanen stad onder de loep

Oliebollenkramen draaien op volle toeren, de kerstbomen zijn opgetuigd en de stad ademt winter. Maar hoe gaat het eigenlijk met de ijsbanen in Groningen? Tijd voor OOG om de openlucht ijsvloeren te testen.

Overwinningsplein
De ijsbaan op het Overwinningsplein is vrij klein en het gaat om kunstijs. De toegang en het lenen van schaatsen is echter gratis.

Waagplein
Het Waagplein heeft de grootste openlucht ijsbaan van de stad. De toegangsprijs van zes euro schrikt echter wel af in deze tijd. Toch heeft de ijsbaan een snelheidsmeter en de mogelijkheid om een ijsfoto te laten maken en die door te sturen naar je Facebook-pagina.

De Hoogte
De ijsbaan met de meeste sfeer is toch wel die in De Hoogte. Ook deze ijsvloer is van plastic en klein. De fanatieke DJ en de ijshockeydoeltjes maken van de Borgwal echter een ideale plaats voor wintervertier.