Gemeente betaalt 10 miljoen terug voor tram

nieuws

De gemeente Groningen zal de plankosten voor de Regiotram terugbetalen aan de Regio Groningen Assen. Het gaat daarbij om een bedrag van 10 miljoen euro. Het terugbetalen van de plankosten ziet het college als een eerste stap op weg naar herstel van vertrouwen met de regio en provincie.

Het besluit van Groningse gemeenteraad om te stoppen met de aanbesteding van Regiotram, heeft tot veel reacties geleid. Het college van B&W van Groningen laat weten dat de bereikbaarheidsopgave vraagt om een gezamenlijke aanpak en strategie. De gemeenten in de Regio Groningen Assen en de Provincie hebben onlangs nog aangegeven dat hun bijdrage in de plankosten niet terugbetaald hoefde te worden. Toch wil het college van B&W zijn betrokkenheid bij die regionale samenwerking kracht bijzetten met de terugbetaling. In de brief aan de Regio Groningen Assen geeft het college aan in 2013 samen tot een betaalbaar alternatief te willen komen voor de bereikbaarheid van stad en regio.

In de vergadering van de stuurgroep van de Regio Groningen Assen zal het plan nader worden besproken. Het voorstel om de voorgeschoten plankosten terug te betalen ziet het college als een passende afsluiting van een veelbewogen jaar.