FC Groningen wil met 22 punten halverwege eindigen

Als FC Groningen zaterdag wint van VVV dan eindigt de FC halverwege de competitie met 22 punten. Volgende week staat nog wel de wedstrijd tegen Feyenoord, maar daar heeft FC Groningen al eerder tegen gespeeld.

Trainer Robert Maaskant is tevreden als FC Groningen de eerste competitiehelft eindigt met 22 punten. “Als je ziet waar Groningen vandaan komt, is het gewoon netjes als we met dat aantal punten eindigen. Hier had ik vooraf ook voor getekend”, aldus Maaskant.

De trainer beschikt over een bijna fitte selectie. Alleen de zieke Emil Johansson ontbreekt nog. Género Zeefuik zit weer op de bank. De spits volgde de afgelopen weken een speciaal programma om weer helemaal fit te worden. Dat ging sneller dan verwacht en vandaar dat Maaskant hem weer bij de eerste achttien spelers heeft gehaald. Maikel Kieftenbeld zit morgen ook op de bank. De middenvelder is de laatste weken minder in vorm en voor hem komt de meer voetballende Paco van Moorsel in de ploeg.

Daarnaast staat Nick Bakker wederom in de basis. Verder voert Maaskant geen wijzigingen door in zijn eerste elf.

De wedstrijd van morgen is de laatste thuiswedstrijd van FC Groningen voor de winterstop. In de Euroborg wordt morgen om kwart voor acht afgetrapt.