Bijzondere stadslocaties verzameld in gedichtenbundel

Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis heeft donderdagmiddag de bundel stadsgedichten, waaraan hij de afgelopen twee jaar heeft gewerkt, gepresenteerd. Wethouder Cultuur Dig Istha nam bovenop het Informatiecentrum aan de Grote Markt het eerste exemplaar in ontvangst en onthulden ze samen het gedicht ´Forum’ van Nieuwenhuis.

Vanaf februari 2011 schreef Nieuwenhuis vanuit zijn rol als stadsdichter maandelijks een gedicht over een bijzondere locatie in Groningen onder de naam ‘Stad in Verzen’. Deze 22 gedichten zijn nu gebundeld en als stadsplattegrond uitgebracht, inclusief een wandel- en fietsroute langs de gedichtenlocaties. Beide routes starten bij het Informatiecentrum op de Grote Markt, waar ook de poëzie-plattegrond te koop is.

Eind januari moet Stefan Nieuwenhuis het stokje overdragen en mag iemand anders zich voor de jaren 2013 en 2014 stadsdichter van Groningen noemen.

Deel dit artikel: