Augustinus College zet zich in voor respect

Het was donderdag één en al bedrijvigheid in de vestiging van het Augustinus College aan de Diamantlaan. Leerlingen en docenten organiseerden er diverse workshops waarbij alles draaide om ‘respect’.

Ruim vijfhonderd leerlingen bogen zich over 31 workshops waarbij er onder andere kaarsen gemaakt konden worden, maar waarbij ook muziek en theater een belangrijke rol speelden. Het idee van de workshops is bedacht door een CKV-docent van de school.

De leerlingen laten weten erg enthousiast te zijn over de dag. Vooral de boodschap die de workshop met zich meedraagt, het hebben van respect voor iedereen, noemen ze belangrijk zo vlak voor de Kerstvakantie. Voor de school was het de eerste keer dat de workshops georganiseerd werden. Een vervolg wordt in de toekomst niet uitgesloten.