Vestigingen Harense Smid sluiten in voorjaar

nieuws
foto: Joost Boon

De vestigingen van de Harense Smid aan de Oude Ebbingestraat en de Zonnelaan sluiten in het voorjaar van 2013 de deuren. Dat is donderdag bekendgemaakt door de Brabantse elektronica ondernemer.

Het bedrijf neemt de drastische beslissing omdat er in de winkels de laatste jaren steeds minder wordt verdiend. Door de economische crisis geven klanten minder uit. Behalve de twee vestigingen in de stad zullen ook elf andere vestigingen in het Noorden de deuren sluiten. Wat er met de winkels in de stad gebeurt is nog onbekend. Of ze worden opgedoekt of worden ondergebracht bij een andere elektronica keten.

Door de maatregel zullen 133 mensen hun baan kwijt raken. Het gaat behalve om het personeel in de Noordelijke winkels ook om banen op het hoofdkantoor in het Brabantse Oss. De medewerkers hebben het nieuws woensdag te horen gekregen.

FNV niet blij met beslissing
FNV Bondgenoten is niet te spreken over de ingreep. Woede is er vooral over het sociaal plan van de keten, want voor de werknemers ziet het er somber uit. “Er is een schandalig sociaal plan voorgelegd met alleen begeleiding naar ander werk. Ik noem het onhoffelijk, zoals de Harense Smid met deze mensen omgaat”, zegt onderhandelaar Ron Peters van FNV Bondgenoten “Van een bedrijf dat de eretitels Koninklijk en Hofleveranciers mag dragen, mag je meer fatsoen verwachten. De werknemers verdienen meer respect.”

FNV Bondgenoten zal daarom ook geen genoegen nemen met het sociaal plan en zal de komende tijd alle medewerkers gaan informeren. Hiervoor zal de bond de komende tijd alle vestigingen van de Harense Smid bezoeken.

Deel dit artikel: