Moordzaak Marja van Vloten mogelijk opnieuw

De moord op Marja van Vloten is inmiddels 18 jaar geleden, maar de zaak krijgt misschien alsnog een staartje. Advocaat Gert-Jan Knoops heeft na overleg met de veroordeelde en ex-leden van het Cold Case Team van Groningen, Dick Gosewehr en Harrie Timmermans,een verzoek ingediend bij de Hoge Raad om de zaak te herzien.

In 2005 legde Karel van O. een bekentenis af voor de moord en werd veroordeeld. Gosewehr en Timmermans twijfelden altijd al aan de juistheid van deze bekentenis, omdat deze volgens hen niet klopte met de feiten. Zo had van O. gezegd dat hij het slachtoffer 4 keer in de hals had gestoken terwijl van Vloten zo’ n 26 keer met een mes was gestoken.

Volgens Gosewehr en Timmermans wilde de politie de zaak zo snel mogelijk oplossen en werd er alleen gekeken naar de zaken die klopten, en niet naar de zaken die niet klopten. Voorlopig is het wachten of de Hoge Raad het verzoek van Knoops inwilligt.