Meekijken met plastisch chirurgen bij UMCG

In het UMCG werd vrijdag stilgestaan bij de dag van de plastische chirurgie. Belangstellenden konden informatie verzamelen en aan verschillende activiteiten deelnemen.

Je kon bijvoorbeeld speeddaten met een plastisch chirurg en er stonden verschillende informatieve stands. Daarnaast was er de mogelijkheid om een gratis eerste consult te krijgen en zelf een hechting aan te leggen. Tenslotte kunnen bezoekers een kijkje nemen in een operatiekamer.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie(NVPC) wil hiermee de verschillende gezichten van het vak laten zien. Ook willen ze aandacht vragen voor het tekort aan plastische chirurgen in het land. De afgelopen jaren is het aantal plastische chirurgen toegenomen met 60 procent. Ondanks die groei is er toch nog een flink tekort van 50 chirurgen.