Lindgren tekent voor 3,5 jaar

Rasmus Lindgren heeft vrijdagmiddag een contract voor 3,5 jaar bij FC Groningen getekend. De Zweedse middenvelder is sinds september zonder club, sinds zijn contract bij Red Bull Salzburg ontbonden werd. Hij kan per 1 januari worden ingezet en krijgt rugnummer 23.

Manager technische zaken Veldmate en assistent-trainer Erwin van de Looi zijn de afgelopen week naar Zweden gereisd om Lindgren bij trainingen aan het werk te zien. “De indruk die we daar kregen was goed. We hebben daarnaast uitgebreid met elkaar gesproken en daarna doorgepakt,” aldus Veldmate.

FC Groningen ziet in de 28-jarige Lindgren een waardevolle aanvulling voor de jonge selectie. De Zweed moet in en buiten het veld een leidinggevende rol gaan spelen. Hij speelde tussen augustus 2005 en januari 2008 ook al eens voor FC Groningen.

Rasmus Lindgren is blij met zijn terugkeer naar FC Groningen.

Technisch Manager Henk Veldmate in gesprek met verslaggever Stefan Bleeker.

Robert Maaskant ziet door de komst van Lindgren meer mogelijkheden.