Hygiënedoekjes moeten helpen tegen ziekenhuisinfecties

Het Martiniziekenhuis wil door het gebruik van hygiënedoekjes het aantal ziekenhuisinfecties naar beneden brengen. Ziekenhuisinfecties worden vaak veroorzaakt door bacteriën die de patiënt zelf bij zich draagt. Het is de week van de Patiëntveiligheid en ziekenhuizen in het land besteden daarom extra aandacht aan de veiligheid van patiënten.

Naast de hygiënedoekjes is er nu een nieuwe veiligheidskaart waarop staat hoe patiënten alert kunnen zijn als het gaat om hun eigen onderzoeken of behandelingen. Zo zijn ze betrokken bij hun eigen veiligheid

Bedlegerige patiënten hebben vooral baat bij de hygiënedoekjes omdat zij vaak zelf niet in staat zijn om hun handen te wassen. Het Martiniziekenhuis gaat na de week van de Patiëntveiligheid kijken wat het effect is.