FNV Bondgenoten boos over Harense Smid

Vakbond FNV Bondgenoten is niet blij met het sociaal plan dat op tafel ligt voor de 133 werknemers die ontslagen worden door de sluiting van dertien filialen van de Harense Smid. In Groningen gaat het om de vestigingen aan de Oude Ebbingestraat en de Zonnelaan.

Gea Lotterman van de vakbond noemt het sociaal plan schandalig. “Er wordt in het plan gesproken over het UWV dat de werknemers gaat begeleiden naar nieuw werk. Maar het UWV doet dat al jaren niet meer.” Lotterman zegt dat de medewerkers en de vakbonden afgelopen week ge├»nformeerd zijn over de sluiting. “De komende week staan er nieuwe gesprekken op het programma op het hoofdkantoor in Oss, maar die gaan we boycotten. We gaan eerst in gesprek met de werknemers.”

De Harense Smid gaat per 1 februari alle filialen ten noorden van Arnhem sluiten. Het bedrijf doet dit vanwege de economische situatie waardoor consumenten de hand op de knip houden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *