De Pintelier op 26ste plek in Café Top 100 2013

nieuws
Foto: flickr.com/photos/brostad/

De Pintelier is dit jaar gezakt naar plaats 26 Nationale Café Top 100 van horeca-vakblad Misset voor 2013. In de top 100 van 2012 stond het café nog op nummer 18.

Café Hoppe in Amsterdam is de grote winnaar uit de lijst. Groningen wordt met vier cafés vertegenwoordigd in de lijst. De Pintelier mag zich van de Groningse cafés de koploper noemen. Gevolgd door De Wolthoorn, Soestdijk en De Toeter.

Volgens Misset Horeca rekent Café De Toeter op nationaal niveau de hoogste prijs voor een biertje vraagt. Een biertje zou voor maar liefst twee euro zestig over de toonbank gaan. Volgens De Toeter klopt dat echter niet. Een biertje kost daar namelijk dertig cent minder. Misset Horeca heeft toegezegd de fout te herstellen, maar kon niet voorkomen dat het artikel gepubliceerd werd.