Beatrixoord krijgt Polikliniek Cardiologie

nieuws
foto: Bob de Vries

Het UMCG opent volgende week een nieuwe Polikliniek Cardiologie in Beatrixoord. Daarmee zorgt het ziekenhuis voor meer ruimte om de groeiende stroom aan cardiologische patiënten te ontvangen.

Op de polikliniek van het Thoraxcentrum van het UMCG worden jaarlijks bijna 35 duizend patiënten geholpen. Die groep groeit gestaag, mede door de vergrijzing en de betere zorg voor de patienten. Om die mensen op te vangen is meer capaciteit nodig. Bovendien wordt hiermee de samenwerking op gebied van medische zorg in het UMCG en de revalidatie in Beatrixoord verstrekt.

De nieuwe polikliniek biedt een totaalpakket aan zorg aan. Allerlei tests kunnen op één locatie worden uitgevoerd, zodat de patiënt het onderzoek in één dag kan ondergaan. Spoedgevallen gaan altijd naar het UMCG aan het Hanzeplein.