“Veel positieve reacties op open brief Martens”

nieuws
Foto: Wolter Deelman

Raadslid Randy Martens van de Partij van de Arbeid heeft veel positieve reacties ontvangen op de open brief die hij donderdagmiddag verstuurde waarin hij opkomt voor de positie van wethouder Elly Pastoor. Dat laat Martens aan OOG Tv weten.

“Het regent reacties”, zegt Martens. “Zowel partijgenoten als ook niet-leden en mensen die niet actief zijn in de politiek hebben laten weten achter mijn brief te staan.” Met de open brief reageerde Martens op de analyse die Jacques Tichelaar schreef over de situatie binnen de PvdA in Groningen. Volgens Tichelaar woedt er al jarenlang een veenbrand binnen de partij en om deze te kunnen blussen moeten alle kopstukken het veld ruimen. Volgens Tichelaar gaat het daarbij om wethouder Elly Pastoor en partijvoorzitter Piet Boekhoudt.

Martens geeft toe dat veel conclusies in het rapport kloppen, maar dat Elly Pastoor daarbij moet sneuvelen is voor hem onaanvaardbaar omdat Elly’s politieke stijl juist het tegenovergestelde is van de stijl die deze problemen heeft veroorzaakt.

Met de open brief zou de positie van Martens onder druk zijn komen te staan. “Ik heb wel reacties ontvangen dat niet iedereen mijn actie heeft kunnen waarderen. Maar ik denk dat het nu vooral belangrijk is om vooruit te kijken. Dat we samen de partij verenigen en dat we er iets moois van gaan maken.”