Vaker groen licht voor fietser bij regen

nieuws

Fietsers in de stad krijgen bij regen of sneeuw vaker groen licht en kunnen dus vlotter doorrijden. Nieuwe verkeerslichten voor fietsers krijgen vanaf nu standaard een regensensor.

Het Stadsbestuur gaat hiertoe over na positieve ervaringen met de regensensor bij de Oosterbrug. Het blijkt dat die niet leidt tot langere wachttijden voor het overige verkeer. De komende tijd krijgen de stoplichten bij de kruispunten Rijksweg – Pop Dijkemaweg, Oliemuldersweg – Damsterdiep en Antonius Deusinglaan – Van Doeverenplein zo’n sensor.

De sensor kan niet worden geplaatst bij stoplichten die deel uitmaken van een netwerk, omdat daar meerdere verkeerslichten aan elkaar zijn gekoppeld.

Deel dit artikel:

  1. Ach ja…. En de motorrijder en in sommige situaties ook de scooterrijder, die mogen wel langer in de regen staan wachten. Dat zij natter worden, het zal de gemeente een zorg zijn…

    1. Die zijn natuurlijk wel beter beschermd tegen regen met hun helm en eventueel motorpak. Ook zijn er veel minder motor en scooterrijders dan fietsers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *