Postharmonie te werelds voor Stadskerk

Het concert van Gruno’s Postharmonie van aanstaande zondag is op het allerlaatste moment verplaatst van de Stadskerk naar de Oosterpoort. Het thema van het concert en sommige werken vinden namelijk geen goedkeuring bij een deel van de kerkgemeenschap.

De Postharmonie wilde onder de titel Music of Magic & Mystery voor het eerst een concert geven in de kerk van Vrije Baptisten Gemeente aan de Friesestraatweg. Toen de gelovigen echter het programma onder ogen kregen, ontstond er verzet bij een deel van de gemeenschap. Het kerkbestuur zette daarop enkele dagen voor de uitvoering het muziekgezelschap in de kou. Pogingen om het bestuur op andere gedachten te brengen, mislukten.

Dankzij de medewerking van de Oosterpoort kan de Postharmonie nu werken als L’Apprenti sorcier van Paul Dukas en The Seven Wonders of the Ancient World van Alex Poelman alsnog ten gehore brengen, al moet het orkest vanwege de kleinere ruimte mogelijk wat concessies doen.