Politie waarschuwt voor inbrekers tijdens donkere dagen

De Regiopolitie Groningen waarschuwt huiseigenaren dat ze op moeten passen voor inbrekers. Met het ingaan van de wintertijd afgelopen weekend is voor inbrekers weer een interessante periode aangebroken.

“Het is niet heel duidelijk in de cijfers terug te zien, maar toch hebben we het idee dat er in de donkere dagen veel vaker wordt ingebroken dan in de zomermaanden”, vertelt woordvoerder Anthony Hogeveen van de Regiopolitie Groningen. “Het is dan ook opmerkelijk te noemen dat veel mensen het inbrekers erg makkelijk maken. Vorige week zijn agenten een willekeurige straat ingelopen om te kijken hoe makkelijk ze ergens binnen konden komen. We zijn van de resultaten geschrokken omdat het in sommige gevallen erg makkelijk bleek te zijn.”

Hogeveen komt dan ook met tips voor huiseigenaren. “Ook als je niet thuis bent, laat gewoon door middel van een tijdschakelaar een lamp branden. Zorg ook dat ramen goed dicht zitten en deuren afgesloten zijn. En studenten doen er verstandig aan dat ze inbraakstrips hebben geïnstalleerd in hun kamers.”