‘Gemeenteraad negeert oude begroting’

nieuws

Donderdag werd in het Stadhuis de nieuwe begroting van 2013 bekendgemaakt. Deze begroting is op wens van de gemeenteraad zonder RegioTram gemaakt. Voorstanders van de RegioTram zijn daar niet blij mee, maar al helemaal niet blij met het feit dat naar de oude begroting niet meer gekeken wordt.

Volgens tramvoorstander Oscar Kars ‘negeert de Gemeenteraad de oude begroting compleet’. Toch vindt hij dat niet verwonderlijk gezien de ´laffe houding van de SP en D66´. De oude begroting werd op aanzoek van raadsleden van de PvdA en GroenLinks alsnog openbaar gemaakt zodat ze vergeleken konden worden. Met die motie lijkt nu weinig gedaan te worden.

De voorstander van de RegioTram roept op om alsnog de oude begroting te vergelijken met de begroting zonder RegioTram. Toch acht hij de kans niet groot dat de raad dat toch nog zal doen.