Geen treinen naar Zwolle door werkzaamheden

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten vanaf vrijdag rekening houden met een extra reistijd van ongeveer drie kwartier. Door werkzaamheden kunnen er tot en met zondag geen treinen rijden van en naar Zwolle.

Op het station van Zwolle wordt druk gewerkt aan de realisatie van een nieuwe voetgangerstunnel. Ook wordt er een nieuw perron aangelegd waar de trein gaat stoppen die vanaf december via de Hanzelijn gaat rijden. Door deze werkzaamheden wordt het treinverkeer in alle richtingen stilgelegd.

De NS gaat tussen Meppel en Zwolle bussen inzetten. In Zwolle kan vervolgens overgestapt worden op bussen die in de richting van ’t Harde, Ommen, Olst, Nijverdal en Kampen zullen rijden. De NS doet echter een dringend verzoek. “Als het mogelijk is adviseren wij om de reis op een ander moment of eventueel met een ander vervoermiddel te maken”, laat een woordvoerder weten. Op maandag zullen de treinen weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Voor woordvoerder Jouke Schaafsma van spoorbeheerder ProRail is het een bijzonder weekend:

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak ook met woordvoerder Anita Broekhuis van de NS voor wie een treinloos Zwolle toch wel apart is: