Blinden worden nog steeds niet gezien

De Internationale Dag van de Witte Stok, de dag voor blinden en slechtzienden, vindt maandag 15 oktober weer plaats.

De Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS) wil op die dag aandacht vragen voor alle problemen waar blinden en slechtzienden mee te maken hebben in het dagelijks leven. In Groningen lopen blinden en slechtzienden van de NVBS maandagmiddag een route van het NS-Station in Groningen naar hotel-restaurant WEEVA aan het Gedempte Zuiderdiep. Op deze manier willen zij duidelijk maken welke obstakels zij dagelijks tegenkomen.

Een andere groep zoekt vanaf de Starbucks de weg naar de bushaltes en gaat vanaf daar met de bus naar WEEVA.

Deel dit artikel:

  1. Ik wil trouwens nog even toevoegen, dat mensen met blindengeleidehonden vaak asociaal worden behandeld bij het in- en uitstappen van de trein. Medereizigers dringen voor, en, zoals de blindegeleidehond heeft geleerd, wacht deze dan netjes af. Ik hoop dat wat meer mensen het lef krijgen om iets te zeggen van het voordringgedrag van medereizigers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *