Vrij baan voor wilde dieren

nieuws
foto: click/morguefile.com

De gemeente heeft tot nu toe een half miljoen euro uitgegeven aan zogenoemde ontsnipperingsmaatregelen. Het gaat om het wegnemen van barrières die kleine zoogdieren en amfibieën ervan weerhouden zich door de stad te verspreiden.

Het Stadsbestuur heeft de afgelopen jaren kleine faunatunnels en uitklimplaatsen gerealiseerd, onder meer bij de busbaan langs de Peizerweg, bij de Eelderbaan en het Euvelgunnertracé. Uit onderzoek blijkt dat de voorzieningen intensief worden gebruikt door kikkers, wezels, eekhoorns en waterspitsmuizen.

Volgend jaar komen er ecoducten over de Oostelijke Ringweg en later ook onder meer langs de Zuidelijke Ringweg en bij het Reitdiep. De gemeente hoopt dat vossen, reeën, dassen en konijnen daar gebruik van gaan maken. De totale kosten worden geschat op 2,2 miljoen euro.