Vier dronken bromfietsers betrapt

In de stad zij in de nacht van vrijdag op zaterdag vier bromfietsers betrapt op te veel alceholgebruik.

Hereplein: Vrijdagnacht werd een 31-jarige bromfietser uit Groningen gecontroleerd. Het bleek dat hij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 615 ug/l (1,4 promille) alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod kon hij na verhoor weer gaan. Hij moest zijn rijbewijs wel achterlaten.

Westersingel: Vrijdagnacht reed een 20-jarige bromfietser uit Groningen zonder licht. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 600 ug/l (1,35 promille) alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod kon hij na verhoor weer gaan. Het rijbewijs van de alcoholrijder was voor hetzelfde vergrijp al eerder ingenomen.

Groningen, Hereplein: Vrijdagnacht werd een 43-jarige snorfietser uit Groningen gecontroleerd. Het bleek dat hij ook teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 745 ug/l (1,7 promille) alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod kon hij na verhoor weer gaan. Het rijbewijs van de alcoholrijder was al eerder ongeldig verklaard voor hetzelfde vergrijp.

Groningen, Nieuwe Ebbingestraat: Vrijdagnacht werd ook een 45-jarige snorfietser uit Groningen gecontroleerd. Het bleek dat hij ook teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 855 ug/l (1,95 promille) alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod kon hij na verhoor weer gaan. Het rijbewijs van de alcoholrijder werd ingenomen.