Oscar Kars baalt: “Nu nooit meer een tram”

nieuws

Oscar Kars, initiatiefnemer van Yes We Tram, baalt enorm van het feit dat de tram waarschijnlijk niet meer doorgaat, nu collegepartijen SP en D66 min of meer de stekker uit het stadsbestuur getrokken hebben.

Kars denkt dat het met de tram nu of nooit is en de dreigende val van het College van B&W zet volgens hem definitief een streep door de rekening. Op zijn site www.GroningerTram.com schrijft hij dat het volgens hem niet waarschijnlijk is dat er een nieuw tramplan kan worden opgesteld, goedgekeurd en aanbesteed vóór 2020. Die datum is belangrijk omdat er miljoenen aan subsidiegelden vervallen.

Andere plannen om de bereikbaarheid van en in Groningen te vergroten ziet hij niet. Kars begrijpt dat ondernemers geen voorstander zijn van de tram vanwege de langdurige werkzaamheden en het verlies van inkomsten. Toch vindt hij de tram globaal een goed plan.

Kars startte het initiatief in april samen met andere enthousiaste Stadjers als tegengeluid van de site Tram No Way, die opriep om posters met die leus voor het raam te hangen.