FC Groningen wint in knotsgekke slotfase van Zwolle

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 van PEC Zwolle gewonnen. FC Groningen speelde de eerste tachtig minuten onder de maat. Daarna kreeg de ploeg de geest en scoorde het nog twee keer waardoor Groningen voor de tweede keer op rij een uitduel won.

Eerste helft 

Er gebeurde weinig in het eerste kwartier van de wedstrijd. Tim Sparv schoot namens Groningers een keer hoog over de goal van Ter Wielen. Bij PEC Zwolle waren er twee voorzetten die voorlangs gingen en ook niet voor gevaar konden zorgen. Na twintig minuten spelen kwam PEC Zwolle op voorsprong door een enorme blunder van Luciano. Mokthar gaf een slappe voorzet van een meter of dertig die een makkie had moeten zijn voor de doelman van FC Groningen. Luciano liet de bal echter kinderlijk eenvoudig door zijn handen glippen: 1-0.

FC Groningen was na die tegentreffer even helemaal de weg kwijt. Ballen werden makkelijk ingeleverd en Zwolle kreeg de ruimte om te voetballen. Toch kreeg Groningen na een half uur spelen een redelijke kans. Kirm draaide een vrije trap in maar de kopbal van Sparv miste net wat kracht om echt gevaarlijk te worden. Toch bleef Zwolle veruit de betere ploeg en had het tien minuten voor rust op 2-0 kunnen komen. De bal ging in een flipperkast situatie echter niet in de goal van Luciano. Vijf minuten voor rust kwam FC Groningen weer goed weg toen Luciano weer twijfelend optrad na een inbreng van Van Hintem.

Tweede helft

Robert Maaskant bracht in de rust twee nieuwe spelers in de ploeg. Lorenzo Burnet en Tim Sparv bleven in de kleedkamer achter. In de ploeg kwamen David Texeira en Maikel Kieftenbeld. De eerste mogelijkheid na rust was voor Mokthar. Hij miste een grote kans. Even later was Gravenbeek dicht bij een treffer, maar zijn eindpass was net te scherp.

Na een dik uur spelen was Groningen dicht bij de gelijkmaker. Zeefuik schoot vanaf zo’n twintig meter op de goal van Ter Wielen. De bal ging net naast. FC Groningen had daarna het merendeel van het balbezit, maar de ploeg bleef slordig.

Een kleine tien minuten voor tijd kwam FC Groningen op: 1-1. Nadat Virgil van Dijk de bal inschoot ging hij via Zeefuik in de goal. Direct daarna leek FC Groningen opnieuw te scoren. Een schot van David Texeira ging na een blunder van Ter Wielen net niet in zijn geheel over de lijn.

Drie minuten voor tijd kwam FC Groningen dan toch op voorsprong. Michael de Leeuw kopte de bal, na een voorzet van Kieftenbeld binnen. De keeper van Zwolle zag er niet goed uit, maar dat mocht de pret niet drukken: 1-2.

Opstellingen
PEC Zwolle: Ter Wielen, van Polen, Lachman, vd Berg (45′ Aafjes), v. Hintem, Gravenbeek (78′ Drost), Broerse, Pluim (60′ Narsingh), Achenteh, Mokhtar, Avdic.
FC Groningen: Luciano, Bacuna, Van Dijk, Kappelhof, Burnet (45′ Kieftenbeld), Kwakman, De Leeuw (88′ Ajilore), Sparv (45′ Texeira), Schet, Zeefuik, Kirm

Statistieken
Toeschouwers:
Scheidsrechter: Pieter Vink
Gele kaarten: Bacuna (FC Groningen), Lachman (PEC Zwolle)
Scoreverloop: 22″ Mokthar 1-0, 84″ Zeefuik 1-1, 88″ De Leeuw 1-2

Luciano zat er na de wedstrijd werkelijk helemaal doorheen. 

Michael de Leeuw was blij dat hij eindelijk beslissend was voor FC Groningen.

Robert Maaskant in gesprek met verslaggever Stefan Bleeker.

Deel dit artikel:

  1. volgens maaskant was dit de slechtste wedstrijd die hij van FC Groningen had gezien, nou maaskant nadat zo nodig Huistra moest worden geslachtofferd ben jij wel de slechtste trainer bij FC Groningen die ik ooit heb gezien, ga zo door en ook jij hebt een rustige kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *