Groningen heeft leukste straat van Nederland

wijken
foto: Google Streetview

De straat Helwerd in de wijk Reitdiep is de leukste van Nederland. Helwerd versloeg afgelopen zaterdag 11 andere straten uit heel Nederland in de wedstrijd De leukste straat van Nederland.

Voor de wedstrijd, waar onder andere de Nationale Postcodeloterij, Jantje Beton en PostNL bij betrokken waren, hadden zich in totaal 338 Nederlandse straten aangemeld. Via ‘streetbattles’ moesten de straten het tegen elkaar opnemen in het uitvoeren van allerlei opdrachten, waarbij het gemeenschapsgevoel steeds centraal stond.

In de finale moesten de twaalf straten onder meer een koffietafel organiseren. Een jury koos uiteindelijk voor Helwerd, die zich daardoor een jaar lang ‘De leukste straat van Nederland’ mag noemen. Helwerd ligt in het noordelijke gedeelte van de nieuwe wijk Reitdiep. De eerste bewoners betrokken nog maar zes jaar geleden hun huis.

Deel dit artikel: