Tweede gouden plak voor Ranomi Kromowidjojo

sport
Foto: flickr.com/photos/thewolf/

Ranomi Kromowidjojo heeft zaterdagavond voor de tweede keer goud gewonnen op de Olympische Spelen in Londen. De zwemster was met een tijd van 24,05 op de 50 meter vrije slag de snelste. Marleen Veldhuis maakte het Nederlands succes compleet met het behalen van brons.

Kromowidjojo was de favoriet voor de Olympische titel op dit onderdeel nadat ze zich met 24,07 als snelste plaatste voor de finale. Op de 100 meter vrije slag was ze donderdagavond al de beste met een nieuw Olympisch record van 53,00 seconden.

Het is al haar derde medaille van dit toernooi. Naast de twee gouden plakken wist ze samen met Marleen Veldhuis, Inge Dekker en Femke Heemskerk al beslag te leggen op zilver tijdens de 4 x 100 meter vrije slag.

De 21-jarige Kromowidjojo werd groot bij de Groningse zwemvereniging Trivia, waar ze op haar tiende haar eerste Nederlandse record zwom. Sinds 2008 zwemt ze bij het Eindhovense PSV. Afgelopen december werd ze nog uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar.

Deel dit artikel: