Theater de Citadel speelt laatste voorstelling

Theater de Citadel speelt dit jaar voor de allerlaatste keer op Noorderzon. Door het stopzetten van hun subsidie is het gezelschap gedwongen om per 1 januari 2013 de deuren de sluiten. Hiermee komt een einde aan bijna twintig jaar kinder- en jongerentheater.

Met de voorstelling Nukka wil naar huis willen de medewerkers nog een laatste keer schitteren. “We zijn erg trots op deze voorstelling, en hopen dat iedereen van vier jaar en ouder komt kijken”, vertelt Citadel-medewerkster Rosmarijn Kok. Bij de voorbereiding waren ze niet al te bewust bezig met het feit dat het de laatste productie zou worden: “Op het moment dat je bezig bent, besef je het niet zo erg. Soms schiet het even door je hoofd, maar we willen nu vooral een mooie voorstelling neerzetten”.

Nukka wil naar huis is nog tot en met zaterdag te zien op Noorderzon. Daarna is de voorstelling nog te zien op scholen in Groningen, Friesland en Drenthe.