Stempas te laat voor stemmen in andere gemeente

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

GroenLinks vindt dat kiesgerechtigde Stadjers te weinig tijd krijgen om een volmacht te geven aan iemand die niet in hun eigen gemeente woont, of als ze zelf in een andere gemeente hun stem willen uitbrengen.

De kiezers moeten daarvoor een schriftelijk verzoek indienen dat uiterlijk 29 augustus bij de gemeente Groningen binnen moet zijn. Mensen die hun stempas op donderdag 23 augustus in de brievenbus hadden, hebben maar 2 werkdagen om dat verzoek in te dienen: vrijdag 24 augustus en maandag 27 augustus, aangezien de gemeente op Bommen Berend gesloten is. Bovendien is in verband met ADV het gemeentelijk informatiecentrum vandaag slechts een halve dag open.

GroenLinks stelt hierover vragen het stadsbestuur en wil dat ze de betreffende burgers tegemoet komt.