OV-bureau waarschuwt voor volle bussen

Het OV-bureau Groningen-Drenthe waarschuwt reizigers dat vanaf maandag de bussen mogelijk overvol kunnen zijn. Dan beginnen de scholen weer en zullen ook veel forenzen na een vakantie de bus weer instappen. Het bureau zet extra bussen in.

Volgens het OV-bureau kan het met name op de route naar Zernike druk worden omdat er meer eerstejaars studenten zijn, die steeds vaker thuis blijven wonen en die dus vaker met de bus reizen. Anderen zijn nog op zoek naar een kamer of hebben nog geen fiets.

Het OV-bureau adviseert reizigers als dat kan de drukte te vermijden door bijvoorbeeld een eerdere bus te nemen of juist na 9 uur te reizen. Reizigers uit Drachten, Roden en Leek kunnen via de P+R Hoogkerk rechtstreeks naar Zernike reizen en zo het drukke Hoofdstation vermijden. Ook reizigers vanuit Assen kunnen een bus nemen die doorrijdt naar Zernike.

Deel dit artikel: