Met vlam in de pan studentenhuizen veiliger maken

De Groninger brandweer heeft woensdagmiddag verschillende demonstraties gegeven op het Open Air Festival dat plaatsvond op het CiBoGa-terrein. De brandweer doet dit om eerstejaars studenten bewuster te maken van brandveiligheid in studentenhuizen.

Volgens de brandweer kan de brandveiligheid in studentenhuizen nog altijd beter. Panden met meer dan vier bewoners worden regelmatig gecontroleerd door inspecteurs van de gemeente Groningen. Dat geldt echter niet voor huizen met vier bewoners of minder. Aan deze studenten wordt een zogenaamde brandveiligheidscheck aangeboden om ook deze gebouwen veiliger te maken. Dit betekent dat studenten zich bij de brandweer kunnen melden waarna medewerkers van het preventiebureau een inspectie doen. Hierbij worden praktische tips gegeven als het vrijhouden van vluchtroutes en het aanschaffen van een rookmelder.

Dat zo’n check belangrijk is werd woensdagmiddag inzichtelijk gemaakt op het CiBoGa-terrein. Brandweerlieden van het Groninger korps maakten met demonstraties duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn van bijvoorbeeld een vlam in de pan. Ook lieten ze zien wat een spuitbus kan doen als deze te lang wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Behalve de brandweer was ook het Brandwondencentrum aanwezig met een stand om informatie te geven.

Deel dit artikel: